Cykel, tillbehör & service

Hos oss hittar du det mesta i cykelväg. Allt från barncyklar med stödhjul till mountainbike och landsvägscyklar. Dessutom har vi mängder av cykeltillbehör såsom cykelhjälmar, cykelhandskar, cykelkläder och annan kringutrustning. Vi erbjuder självklart även reparation av din cykel. Välkommen in i vår butik så får du få experthjälp av vår kunniga personal! Vår erfarenhet räcker långt
Självklart cyklar vi själva fram och tillbaka till jobbet här på Cykel & Längd, men vi har flera laster när det gäller cyklar. Vi motionscyklar och tävlar en del, såväl i skogen som på landsvägen. Vintertid hittar du några av oss på Velodromen. Genom åren har vi tagit oss igenom tävlingar och motionslopp och lärt oss en massa på egna misstag som vi vill att du skall slippa ifrån när du ska ut och cykla. Vi har tillsammans en mycket bred kunskap som gör det lättare för oss att se dina behov, både när det gäller att välja cykel samt utrustning där till.

Våra cyklar

Mountainbike: Att cykling i skogen kräver bra material och pålitliga grejer är ingen nyhet. Så det var självklart för oss att välja Scott och Specialized till vårt MTB program.

Racer: Att cykla racer en solig sommardag är nog bland det skönaste man kan göra. Även här har vi valt att jobba med Scott och Specialized. Två ledande märken inom landsvägscykling

El-cyklar: Vi jobbar med pålitliga cyklar från Batavus, Scott, Specialized och Skeppshult. Hos oss hittar du allt från standardcyklar till mer extrema fulldämpade el-montainbike.

Standardcyklar: Att cykla kan även vara en motionstur sida vid sida med bästa kompisen småpratandes på väg till favoritfiket. Naturligtvis har vi inte bara extrema mountainbikes och tävlingsracers. Vi jobbar även med traditionella standardcyklar.
Här erbjuder vi cyklar från Scott och Specialized. Men framför allt från Svenska Skeppshult.
Mycket mer närproducerat än så blir det inte, med ramrör från Domnarvet i Borlänge och en cykelbyggartraditon i Skeppshult i över 100 år.

 
 • Peter Magnusson och Christer Runnblad på Onsdagstur
  Peter Magnusson och Christer Runnblad på Onsdagstur
 • Teståkning av Cykel å Fjäll GP banan
  Teståkning av Cykel å Fjäll GP banan
 • Turister i närheten av Spressiano
  Turister i närheten av Spressiano
 • Ulf Arvidsson Gotalnd 360 2013
  Ulf Arvidsson Gotalnd 360 2013