FRILUFTSLIV

Vi har allt för din aktiva fritid. Här hittar du kläder, skor och väskor som är anpassade för att vara ute i naturen med alla de funktioner du behöver för olika väderlekar. Välkommen in i vår butik på Slaggatan 11 i Falun, eller besök vår Webbshop!


I vår butik! Långfärdsskridskor, Turskidor och stavar, Ryggsäckar, Friluftskök, Termosar mm!

I vår butik finner du skor, redskap för vandring och friluftsliv, Långfärdsskridskor, Turskidor och stavar, Ryggsäckar, Friluftskök, Termosar och koppar, mössor vantar och kläder samt mycket mer! Vi har alla de kvalitativa märken på marknaden såsom Klean Kanteen, houdini candid, Kühl, Ortovox, Ivanhoe, Ospray, Hestra, Stanley mfl, mfl!

Noggrant utvalda leverantörer

Utbudet i dag är stort och vi har hittat bra samarbetspartners, i sådana företag som varit med och utvecklat friluftsprylar under en lång tid. Några exempel på dessa är Fjällräven, Houdini, Ivanhoe, Icebreaker, Aclima, Primus, Sea To Summit m.fl. Vilket ger dig som konsument bra och funktionella kvalitetsvaror.

Långfärdsskridskoåkarnas paradis!

Långfärdsskridskor är en härlig vintersport som passar människor i alla åldrar. I Sverige och speciellt på Runn där finner man bland världens bästa områden för skridskoåkning.

Vi har skridskor för alla

I vårat sortiment hittar du skridskor för både nybörjaren likväl som den rutinerade skridskoåkarens glidande skär. Vi säljer långfärdsskridskor från Isvidda och Zandstra samt tillbehör för en säker och behaglig tur på isen. Våra långfärdsskridskor levereras alltid nyslipade och åkklara.

Självklart kan du slipa dina skridskor hos oss.

Sovsäckar, dun eller syntet?

Sovsäcken är kanske det mest personliga i din friluftsutrustning. Därför är det viktigt att du väljer en säck med precis de egenskaper du behöver. Det första du bör fundera på är vilket isoleringsmaterial du föredrar, dun eller syntet?

Dun är fortfarande det som värmer bäst i förhållande till sin vikt. Dunsäcken blir därmed lättare och tar mindre plats i packningen. I gengäld kostar dun mer och kräver noggrannare skötsel.

Syntet. Dagens syntetmaterial ligger inte långt efter dunet i värmekapacitet. Den stora skillnaden är priset och skötseln. En syntetsovsäck är mindre känslig för fukt och är du allergiker mår du sannolikt bättre av välja en säck med syntetfyllning.

Det viktigaste komplementet till sovsäcken är liggunderlaget. En påkostad sovsäck med ett liggunderlag för en femtiolapp från närmaste bensinstation är ingen bra lösning. Satsa på ett bra liggunderlag, som isolerar mot markkylan med t.ex. slutna celler, som innehåller luft och utestänger fukt.


Skridskobilder