Längdskidor

Vi på Cykel & Längd älskar längdskidåkning. Med vår breda kunskap och expertis är målet att få dig att njuta av den bästa tänkbara utrustningen och få en fantastisk upplevelse i skidspåret.

Känn friheten

Fortsätt att vara aktiv under vinterhalvåret! Det spelar ingen roll om det är isiga, grusade, oplogade eller plogade gågator, skidspåret är ändå det härligaste sättet att få sin motion under månaderna med snö. Friheten att oavsett väder kunna ta sig ut i skog och fjäll, klä på sig ordentligt och njuta av vinterkylan  eller på vårvintern med skidor under fötterna njuta av en solig fjälltur på fantastisk skare.

Detta erbjuder vi
Vår personal, har lång erfarenhet inom längdskidsporten. Vi har bland annat en vallachef som själv varit aktiv skidåkare med en guldmedalj i ryggsäcken från VM i Oslo 1982. Idag är han erfaren racingvallare på toppnivå, dina skidor är säkra hos honom. Vår butikschef välkomnar dig varmt i vår butik, lyssnar och tar in vad du önskar, hans breda kunskap och långa erfarenhet, över 40 år i branschen gör honom till den som har svar på det mesta. Har du frågor om dagens elitskidåkning har vi folk som kan hjälpa dig även där, vår unga elitsatsande skidåkartjej hjälper oss med diverse uppdrag i butik och på sociala medier då hon själv inte är ute och tränar.

Våra skidor och stavar
Kanske har vi inte de billigaste skidorna på marknaden, men oavsett om du vill åka i lugnare fart eller riktigt fort så har vi skidor med hög kvalité. Det spelar ingen roll om du vill ha vallningsbara eller vallningsfria skintec skidor så hjälper vi dig så du får rätt spannkurva, längd och hårdhet på skidan. Vi erbjuder inte bara bra utrustning för klassisk skidåkning utan har även bra sortiment på skate-sidan. 

De skidmärken vi har är:
Madshus, Fisher, Salomon, Atomic.

Pjäxor: Madshus, Fisher, Salomon, Alpina
Stavar: Swix, Madshus, KV+