Längdskidor & vallning 

Vi på Cykel & Längd älskar längdskidåkning. Med vår breda kunskap och expertis är målet att få dig att njuta av den bästa tänkbara utrustningen och få en fantastisk upplevelse i skidspåret. 

Vi hjälper dig ta fram den skidutrustning du behöver för ditt ändamål, vi inte bara säljer valla och skidtillbehör, du kan även lämna in dina skidor för preparering, dvs. få dem stenslipade, mättade i hotbox, parfinerade med allt ifrån lågflour till högflour eller pulvervallning. Om du önskar skidorna vallade för ett lopp du ska åka kan du lämna in dem så gör vi dem tävlingsklara.Detta erbjuder vi
Vår personal, har lång erfarenhet inom längdskidsporten. Vi har bland annat en vallachef som själv varit aktiv skidåkare med en guldmedalj i ryggsäcken från VM i Oslo 1982. Idag är han erfaren racingvallare på toppnivå, dina skidor är säkra hos honom. Vår butikschef välkomnar dig varmt i vår butik, lyssnar och tar in vad du önskar, hans breda kunskap och långa erfarenhet, över 40 år i branschen gör honom till den som har svar på det mesta. Har du frågor om dagens elitskidåkning har vi folk som kan hjälpa dig även där, vår unga elitsatsande skidåkartjej hjälper oss med diverse uppdrag i butik och på sociala medier då hon själv inte är ute och tränar.

Vi har även möjlighet att erbjuda B-kontrakt till dig som är över 15 och önskar det lilla extra i utrustningsväg till nästa säsong. Klicka HÄR för att läsa mer om B-kontraktet och ladda ned ansökningsdokument!

Våra skidor och stavar
Det spelar ingen roll om du vill ha vallningsbara eller vallningsfria skintec skidor så hjälper vi dig så du får rätt spannkurva, längd och hårdhet på skidan. Vi erbjuder inte bara bra utrustning för klassisk skidåkning utan har även bra sortiment på skateåkning. 

De skidmärken vi har är:
Madshus, Fisher, Salomon, Atomic.

Pjäxor:
Madshus, Fisher, Salomon, Alpina

Stavar:
Swix, Madshus, KV+